Har du overvejet Ventilen?

06.11.2012  |  Af  Filip Hove Kristensen

Ensomhed er, når dine sociale relationer ikke lever op til dine behov.

Ventilen er en frivillig social organisation, der driver mødesteder for stille og ensomme unge. Derudover arbejder de for at skabe viden og debat om ungdomsensomhed.

Se mere på Ventilens hjemmeside her

 

Om ensomhed:

Mellem 4 og 8 procent af danske unge mellem 13-20 år føler sig ensomme hver dag - og det kan have alvorlige konsekvenser for dem. Deres ensomhed har mange ansigter og kan være svær at genkende, når man møder den. Læs mere om, hvordan du kan genkende den her.
 

Mangelfulde sociale relationer
Ensomhed er, når dine sociale relationer ikke lever op til dine behov. Måske har du et par venner, men ser dem ikke så meget, som du gerne ville - eller føler ikke, at du kan tale med dem om alvorlige ting. Måske har du en masse kammerater, men ingen nære relationer, du føler dig fortrolig med. Eller måske har du slet ingen på din egen alder, du kan være sammen med.
 

Mellem 4 og 8 procent er alvorligt ensomme
Der er ikke lavet så mange undersøgelser herhjemme af, hvor mange unge, der er ensomme. Men de, der er, viser, at det drejer sig om mellem 4-8% af en ungdomsårgang. Og det er vel at mærke dem, der er så ensomme, at de føler, at det skader deres livskvalitet. Nye undersøgelser om ungestrivsel viser blandt andet, at der er en markant sammenhæng mellem ensomhed og mobning, depression, misbrug eller selvmord.

Alle føler sig ensomme en gang i mellem - som en følelse, der kommer, men også forsvinder igen. Men der er en stor gruppe, der føler sig ensomme hele tiden. Og de bliver præget af det.
 

Ensomhed har mange ansigter
Ensomhed kan være svær at genkende, når man ser den. Det er en følelse, der ikke altid kan ses udefra. Måske er det pigen i klassen, der hellere vil lave lektier i frikvartererne end at snakke med de andre. Måske er det ham, der altid siger nej til at komme til festerne, og som de andre nu har opgivet at invitere. Eller måske er det ham med den aggressive og afvisende attitude overfor andre.

Kilde: Ventilens hjemmeside

 

Kolofon

Personalisme.dk     |     Copyright 2011     |     Siden er udviklet af Cura     |     Kontakt: cura@cura.dk