Mere velfærd løftes af borgere

08.12.2012  |  Af  Jonas Norgaard Mortensen

En ny samarbejdskultur er på vej mellem det kommunale og det frivillige områder. Blandt andet i Ældre Sagen: Gennem mange år har de pårørende eksempelvis været meget optaget af at stille krav til plejehjemmene, forklarer seniorkonsulent Margrethe Kähler.

Kulturskifte i forholdet mellem det kommunale og det frivillige

På en folkeskole tilbyder en gruppe fædre at bygge en ny svævebane til legepladsen, men mødes af regler, der siger, at de ikke må tage arbejde fra andre. En datter vil gerne spise med sin demente mor på plejehjemmet og tage hendes vasketøj med hjem, men mødes med mistro.

Den slags konfrontationer har været normale i årevis og resulteret i en frustreret skyttegravskrig mellem det kommunale og det frivillige område.

Men krigen er godt i gang med at blive afløst af en ny type samarbejde, lyder det fra begge sider. Det kommer i særlig grad til udtryk på plejehjemmene og i folkeskolerne, og konsekvenserne er allerede tydelige: På begge områder tager pårørende og forældre i stigende grad selv initiativ til at blive inddraget i det daglige arbejde – blandt andet ved at arrangere ture, gøre rent, spise med eller renovere.

Læs hele artikel på Kristeligt Dagblad

 

Kolofon

Personalisme.dk     |     Copyright 2011     |     Siden er udviklet af Cura     |     Kontakt: cura@cura.dk