Fokus på konfliktråd

18.02.2013  |  Af  Filip Hove Kristensen

TV2-programmet Station 2, havde i aften fokus på konfliktråd under overskriften "Hvorfor røvede du mig? - Frygt, tilgivelse og forsoning".

Mød den 21-årige røver Danni, som netop er blevet løsladt fra fængslet. Han er kun på fri fod i 18 dage, da han beslutter sig for at røve en Netto-butik iført elefanthue og med en stor kniv i hånden. I Netto-butikken sidder Nicolai Dalsgaard bag kassen, og Anja Nielsen er i gang med at pakke sine varer ned, da røveren kommer ind. Nu skal de tre mødes for første gang siden røveriet.
Kilde: Tv2

 

Konfliktråd?

Et konfliktråd er et møde mellem den forurettede og gerningsmanden, hvor den forurettede kan få bearbejdet den ubehagelige hændelse ved at fortælle, hvordan han eller hun har oplevet den. Gerningsmanden kan på den anden side give sin version af det hændte og får en mulighed for at sige undskyld. Som konfliktrådskoordinator ved Nordsjællands Politi Charlotte Wegener siger: ”Det ligger som en urkraft i mennesker, at hvis de har erkendt at have gjort noget galt, så har de behov for at sige undskyld” (Politiken 9/1-2011).

Læs mere om forbrydelse, straf og forsoning her på personalisme.dk

 

Kolofon

Personalisme.dk     |     Copyright 2011     |     Siden er udviklet af Cura     |     Kontakt: cura@cura.dk