Folket er mødt op til Folkemøde

14.06.2013  |  Af  Mathias Schwartz Kirkegaard

Er det eliten eller folket, der er taget til folkemøde? Det er foreningsdanmark, netværksdanmark og relationsdanmark!

Er Folkemødet for ”folket” eller for ”eliten”? Den diskussion ser ud til at komme hvert år. Men hvem er det vi finder her? Vi møder frivillige fra det sociale værested Muhabet, vi finder frivillige fra Europabevægelsen, fagforeninger, fredsaktivister – og så er vi der i øvrigt selv. Det er rigtigt, at Bjarne Corydon også står på hjørnet og taler i telefon. Det er også rigtigt, at man dumper ind i journalistiske fyrtårne som Mette Fugl og Clement Kjersgaard. Men det er også i høj grad foreningsdanmark, vi finder. Og foreningsdanmark er folket!

Det er ikke en skidt ting, at alle der møder op, kender nogen der kender nogen. Mennesker er bundet sammen af relationer. I et mindre land som Danmark kommer det tydeligt til udtryk, at vi er bundet sammen af relationer. Jeg har mødt gamle studiekammerater, venner fra min kirke, kontakter fra foreninger jeg har samarbejdet med – og så videre. Der er endda et par gymnasievenner, jeg skal indhente det fortabte med.

Der er måske nok mange, der er her med ”alt betalt” og stakke af kvitteringer i lommerne. Men de er vel også en del af folket? Hvis disse finder inspiration, og, ligesom os selv, tager hjem med nye kontakter, så kan det løfte Danmark. Det kan løfte foreningsdanmark, netværksdanmark og ja: Relationsdanmark.

 

Kolofon

Personalisme.dk     |     Copyright 2011     |     Siden er udviklet af Cura     |     Kontakt: cura@cura.dk