Over 1500 danskere kan se personalistisk teaterkoncert

12.01.2014  |  Af  Mathias Schwartz Kirkegaard

Fra søndag til tirsdag er det muligt at opleve en personalistisk teaterkoncert. Gennem musik og teater sættes der fokus på menneskers værdighed, relationer og engagement.

I disse dage spiller en forestilling på Skovbo Efterskole på Sjælland: En personalistisk teaterkoncert. Eleverne har læst ”Det fælles bedste – Introduktion til personalismen”, og det er ud fra denne bog, elever og lærere har arbejdet på en forestilling ”We Have a Dream”. Titlen er inspireret af personalisten Martin Luther King og rammer lige ind i nerven af personalistisk tænkning. Efterskolen prioriterer den årlige forestilling højt, og har følgelig ansat en dramaturg til at lede processen og skolens teaterspor.

Oskar, der er elev på efterskolen fortæller på skolens hjemmeside om, hvad forestillingen handler om: ”Det handler om den måde mennesker ser verden på… at man sidder foran sit TV og spiser… man ser noget trist og siger: ”hvor er det forfærdeligt” og så spiser man videre. Det handler om at få fokus på vores problem med ulighed og  uretfærdighed… hvordan vi kan leve med at sidde på vores flade, mens andre i verden kæmper med at få mad og sted at bo. Det er et vigtigt emne… fedt at vi tager fat i det og sætter fokus på det.”

I scenen "bogstavkontoret" paroderes over systemet på en måde, der måske refererer til systemkritiken hos Vaclav Havel - skuespilforfatteren der blev Tjekkoslovakiets og senere Tjekkiets første præsident efter murens fald?

Over hovedet på publikum svæver en stor klode, der i samarbejde med billedkunstner Karsten Auerbach er blevet dekoreret med motiver om personalisme forestillingens omdrejningspunkt. På Skovbo Efterskoles hjemmeside fortæller Karsten Auerbach om, hvordan han oplever processen udefra: ”I sprænger hul i klicheer. I er nede at røre ved substansen. Når man ser på Skovbos teaterkoncert udefra, så ser det ud som om, at I opfinder den dybe tallerken”.

Det rygtes i kredsen omkring Personalisme.dk, at premieren fredag var en stor oplevelse. En fuld anmeldelse vil foreligge senere her på siden. Forestillingen indeholder både musik og teater, og kan opleves på Skovbo Efterskole midt på Sjælland mellem Køge og Ringsted.

Forstillingerne kører:

Søndag d. 12 januar 2014, klokken 19.00

Mandag d. 13 januar 2014, klokken 19.00

Tirsdag d. 14 januar 2014, klokken 19.00

Entré billetter koster 50,- og bestilles enten på mail: kontor@skovboefterskole.dk eller tlf. 21 22 99 09

Skovbo Efterskole, Ringstedvej 614, 4100 Ringsted.

www.martinsdream.dk

 

Kolofon

Personalisme.dk     |     Copyright 2011     |     Siden er udviklet af Cura     |     Kontakt: cura@cura.dk