Fra offentlig service til kærlig kommune

04.03.2014  |  Af  Mathias Schwartz Kirkegaard

På netmediet Den Offentlige skriver sociologen Lars Qvortrup om et paradigmeskifte i den offentlige sektor.

På netmediet Den Offentlige skriver Lars Qvortrup, professor ved Aarhus Universitet, om en ændring i den måde, kommunerne kommunikerer deres formål "fra offentlig service til kærlig kommune".

Lars Qvortrup skriver om det paradigmeskifte, som efter forskerens mening er på vej i de danske kommuner - og hans analyse er interessant ud fra et personalistisk syn:

"... I dag er markedskommunikationen ved at have slidt sig selv op (New Public Management, red.), og et tredje paradigme er på vej. Budskabet handler om medejerskab og medansvar. I gamle dage var der to parter, nemlig et ”vi” og et ”jer”, hvad enten parterne var bundet sammen af løfter, regler eller kontrakter, og hvad enten parterne var bundet sammen af rettigheds-, konkurrence- eller incitamentsbånd. I dag er der én part, nemlig os alle sammen. Det der binder os sammen er vores fælles ansvar, og det vi skal identificere, er vores fælles forståelse af hvad målet er, og hvordan vi hver især bidrager til det. Vi er forpligtet som én stor familie."

Mediet www.denoffentlige.dk er et medie for den offentlige sektor, hvor aktørere i og omkring den offentlige sektor også deltager. 

 

Kolofon

Personalisme.dk     |     Copyright 2011     |     Siden er udviklet af Cura     |     Kontakt: cura@cura.dk