Hjernetumor: TV-vært oplevede bare at være Niels

30.03.2014  |  Af  Mathias Schwartz Kirkegaard

Værten på DR K Niels Frid-Nielsen fik en hjernetumor. Han fortæller om sin personlige oplevelse i avisen Politiken.

I en kronik i Politiken skriver studieværten fra DR Niels Frid-Nielsen om, hvordan han oplevede at få en hjernetumor på størrelse med en mandarin. Kronikken er en beretning om, hvordan han oplevede at vende tilbage til livet.

I et personalistisk perspektiv er det interessant, hvordan Niels Frid-Nielsen oplever under genoptræningen billedligt talt at være "klædt af til skindet". Han beskriver det som "tiden uden efternavn", hvor han bare var "Niels" og ikke "ham studieværten fra fjernsynet". Derfor mødte patienterne hinanden med "rørende omsorg". 

"For mig har det virkelig været en øjenåbner for et andet Danmark. For jeg kom tæt på mennesker, jeg måske aldrig vill have mødt, på tværs af sociale skel. Derfor bruger jeg også et begreb som næstekærlighed i dag, for det beskriver oplevelsen meget godt", siger Niels Frid-Nielsen til Politiken.

Værdighed fylder også en del i fortællingen - blandt andet hvordan hans arbejdsplads på DR slusede ham tilbage i jobbet, hvor han startede med en kort arbejdsuge, men hvor han fik "betroede opgaver", hvorved han fik lov at sætte sine aftryk og vise, at han som vært ikke havde mistet sin autoritet - på trods af trætheden.

Mødet med sin næste under sygehusets genoptræning gjorde, at han fralagde sig sine forbehold overfor at udstille sin sygdom i medierne:

"Jeg føler mig forpligtet til at tale om den svulst og mine oplevelser. Det synes jeg, jeg skylder alle de andre folk, der kæmper for at bevare håbet. Det er en forpligtelse over for min næste, kan man sige", siger Niels Frid-Nielsen til Politiken.

Niels Frid-Nielsen er studievært og kommentator i DR Kultur. Han var i mange år kulturredaktør på DR Nyheder. Før det blev han kendt som filmanmelder på TV2 og fra filmprogrammet 'Frids Film' på TV3.

Læs Niels Frid-Nielsens kronik her: "Da jeg fik en tumor på størrelse med en Mandarin i hjernen"

 

Kolofon

Personalisme.dk     |     Copyright 2011     |     Siden er udviklet af Cura     |     Kontakt: cura@cura.dk