Fotograf: Brian from Toronto, http://en.wikipedia.org/wiki/File:Rowan_Williams_-001b.jpg

Nyt på Personalisme.dk: Profil af Rowan Williams

28.04.2014  |  

Indtil for få år siden var han leder af den anglikanske kirke. Nu er han leder af et teologisk fakultet på Cambridge, og sidste år kom på dansk hans bog om den russiske forfatter Dostojevskij. Og så er han personalist. Læs om den personalistiske tænker Rowan Williams.

Personalisme.dk er blevet udbygget med en kort profil af en stor personalistisk tænker. Rowan Williams (f. 1950) er Master på Magdalene College på Cambridge University og indtil 2012 ærkebiskop af Canterbury. Ærkebiskoppen af Canterbury er foruden at være biskop i Canterbury også den engelske kirkes øverste leder samt hele den anglikanske kirkes åndelige overhoved på verdensplan.

Sidste år kom på dansk Rowan Williams' bog om Dostojevskijs forfatterskab, og i den forbindelse har Jan Nilsson, bestyrelsesmedlem i Cura, skrevet en artikel om Williams' inspiration fra særligt den russiske personalisme. Den vil være en del af den kommende antologi, udgives vinter 2014/15.

Via artiklen her på Personalisme.dk via personer/tænkere/Williams, kan du også finde et link til en interessant forelæsning, Rowan Williams gav i 2012.

 

Kolofon

Personalisme.dk     |     Copyright 2011     |     Siden er udviklet af Cura     |     Kontakt: cura@cura.dk