Personalister på vej til Folkemøde

11.06.2014  |  Af  Mathias Schwartz Kirkegaard

I morgen starter årets Folkemøde i Allinge, og da der også vil deltage personalister, har Personalisme.dk stillet fem skarpe spørgsmål til én af dem.

Fem skarpe spørgsmål til Karen Lumholt, direktør for den netværksbaserede tænketank Cura, der står bag Personalisme.dk

Hvad er det gode ved Folkemødet?

"Folkemødet har udviklet sig til en rigtig fest for hele det politiske Danmark og forenings-danmark. Vi har en stærk tradition for at organisere os i foreninger, og det skinner tydeligt igennem. Der er et væld af foreningsmennesker - på mange måder grundstammen i det demokrati, vi har. Derudover kommer alle slags mennesker, der interesserer sig for samfundet, og det er heldigvis mange forskellige slags."

Er der noget du bryder dig mindre om ved Folkemødet?

"Folkemødet er også overrendt af et væld af professionelle lobbyister. De er der og de er også en del af demokratiet, men de må ikke blive for mange og for dominerende, for så bliver det et møde mest for professionelle magtudøvere, og det var ikke meningen."

Hvordan deltager Cura på Folkemødet?

"Vi har ikke selv en stand, men går rundt og snakker med folk i forbindelse med de debatter, som interesserer os. Vi er otte fra Cura, og vi glæder os til at møde en masse med interesse for samfundsemner generelt. Derudover deltager jeg i fem events: et om familiepolitik, et om politikerlede/tillidskrise, et om midtens politiske vision (eller mangel på samme), et om borgerinddragelse og folkelighed - og endelig deltager jeg delvist i en debat om konstruktiv journalistik - det sidste dog i min egenskab af journalist."

Hvem vil I særligt opsøge på Folkemødet?

"Vi går efter at møde personer og organisationer, der som vi brænder for at skabe mere rum for menneskers engagement - også i de helt nære fællesskaber. Fx de aktive i landdistrikterne og i de udsatte boligområder. Eller forskellige velfærdsprofessionelle, der kæmper for mere personligt nærvær i deres fag. Der er mange, der som vi vil sætte det relationelle, engagerede og værdige menneske i centrum. Vi vil danne netværk med dem, fordi vi tror tiden er inde lige nu til at sætte spot på relationerne og tilliden i vores samfund."

Det er jo ikke første gang, du deltager. Har du et godt praktisk folkemødetip?

"Ja, medbring eller lej en cykel. Der er langt at gå - op og ned langs kysten, så på cykel er der meget tid at spare, hvis man gerne vil nå en masse. Og sørg for - allerede nu - at booke overnatning til næste år. En sidste ting: Det sjoveste er at lade sig flyde med - ikke have alt for mange planer. Se hvad der sker!"

-

Her kan du møde Karen Lumholt på Folkemødet:

Torsdag kl. 18-19, Allinge Bibliotek, arr. Folkeuniversitetet

Fredag kl. 10-11 Dansk Journalistforbunds folkemødetelt bag Allinge Røgeri.

Fredag kl. 16-17 Radikale Telt, Cirkuspladsen

Lørdag kl. 12.30-13.30 Radikale telt, Cirkuspldsen (med Jonas Norgaard, forfatter til "Det fælles bedste")

Søndag kl. 10-11 Ministeriet for By Bolig og Landdistrikters telt, Cirkuspladsen – Plads C25

 

Kolofon

Personalisme.dk     |     Copyright 2011     |     Siden er udviklet af Cura     |     Kontakt: cura@cura.dk