Folkemødet 2013

Her deltager Cura på Folkemødet

11.06.2014  |  Af  Mathias Schwartz Kirkegaard

Cura deltager i en perlerække af debatter, hvor vi nydefinerer den politiske midte lige så gladeligt, som vi deltager i debatten om udsatte byområder.

Personalister fra den netværksbaserede tænketank Cura vil under Folkemødet vandre rundt på pladsen - på jagt efter den gode samtale samt nye - og gamle - bekendtskaber. Der er derfor ikke et fast sted, hvor vi kan findes.

Der er dog enkelte arrangementer, hvor Cura helt sikkert vil være til stede: 

Kvinder i front

Torsdag kl. 18-19, Allinge Bibliotek, arr. Folkeuniversitetet.

Netop nu har vi Danmarks første kvindelige statsminister - men hvad skal der til for at flere kvinder går i front og sprænger rammerne? Forholdene for kvinder har aldrig været bedre, men det har ikke medført flere kvinder i toppen. Kan vi gøre noget politisk - er der andre muligheder end kvoter? Blandt andre deltager Curas kvinde i front, direktør Karen Lumholt.

Hvorfor er journalister så sure?

Fredag kl. 10-11 Dansk Journalistforbunds folkemødetelt bag Allinge Røgeri.

Nyheder har en tendens til at være dårligt nyt. Eller hvad. Er det et problem, at indslagene i TV som regel er kritiske og negative – og er der en grund til det? DR’s nyhedsdirektør Ulrik Haagerup er fortaler for det, han kalder en mere konstruktiv journalistisk, der ønsker at pege på løsninger. Han vil diskutere emnet med BT’s chefredaktør Olav Skaaning Andersen – der i øvrigt også mener, at hans og BT’s journalistik er konstruktiv. Karen Lumholt deltager ikke i egenskab direktør i Cura, men derimod fordi hun har stiftet 'Danmarks Bedste Nyheder - forum for konstruktiv journalistik'.

Hvordan genskaber vi tilliden til politikerne?

Fredag kl. 16-17 Radikale Telt, Cirkuspladsen

Hvordan genskaber vi tilliden mellem befolkningen og politikerne? Ikke siden 1973 har tilliden til politikerne været så ringe. Hvad er gået galt og hvad skal der til for at gøre skaden god igen? Dukkepartiet udfordrer Ida Auken og Zenia Stampe.Ordstyrer: Karen Lumholt (Cura).

Hvordan definerer vi visionen for den politiske midte?

Lørdag kl. 12.30-13.30 Radikale telt, Cirkuspladsen (med Jonas Norgaard, forfatter til "Det fælles bedste")

Hvordan definerer vi visionen for den politiske midte? Den politiske midte er god til at skrue på samfundets knapper, men kan vi formulere en vision, der giver mening for danskerne? Mette Reissmann (S), Ida Auken (R) og Karen Lumholt, tænketanken Cura, gør forsøget. Ordstyrer: Forfatter Jonas Norgaard, Cura.

Mellem bier og beton i Sundholmskvarteret

Søndag kl. 10-11 Ministeriet for By Bolig og Landdistrikters telt, Cirkuspladsen – Plads C25

Projektchef Øystein Leonardsen er vært for en debat, hvor borgmester Morten Kabell, sammen med Karen Lumholt (Cura), John Andersen og Ellen Højgaard møder ildsjæle fra Sundholmskvarteret på Amager taler om byhaver, stærke netværk og socialt sammenhold i et udsat byområde.

 

Kolofon

Personalisme.dk     |     Copyright 2011     |     Siden er udviklet af Cura     |     Kontakt: cura@cura.dk