Screenshot fra B.dk

Kronik i Berlingske: Det gode børneliv kræver en familiepolitik

23.06.2014  |  Af  Mathias Schwartz Kirkegaard

Socialminister Manu Sareen har en enestående chance for at genoplive familiepolitikken på sit stormøde om det gode børneliv til Sankt Hans. Danmark har aldrig haft en progressiv familiepolitik, i modsætning til vores nordiske naboer, og det presser børnefamilierne.

Der er momentum i debatten om mange børnefamiliers pressede vilkår, og derfor skal der kontinuerligt lægges pres på Socialminister Manu Sareen. I dag er der en kronik i Berlingske, hvor et firkløver forsøger at diagnosticere samfundet. Det er Karen Lumholt, direktør for den netværksbaserede tænketank Cura, Sofie Maria Stenderup Brand, journalist, Helle Rosdahl Lund, direktør Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv - og Lone Møller, landskoordinator Home-Start Familiekontakt.

"I vores højeffektive samfund overser vi, at både børn og voksne næres af relationer. Vi lever af tryghed, vejledning, inspiration, kærlighed og støtte. Omsorg og netværk er det, der kitter mennesker og samfund sammen. Negligerer vi relationernes betydning, opstår fremmedgørelse, frustration og mistrivsel.

Det er det, vi lige nu ser i den offentlige sektor, hvor kontrol, centralisering og bureaukrati har overtaget. Et stresset arbejdsliv, en tidlig og omfattende institutionalisering, fravær af tid til omsorg og et tømt civilsamfund råber alt sammen på forbedringer. Forældre har selv et kæmpe ansvar for dette, men der er samtidig et massivt ydre pres med afsæt i vækstdagsordenen, som det er svært for familierne at undvige individuelt."

Teamet anviser også løsninger og muligheder - med inspiration fra blandt andet de nordiske lande og Schweiz. Læs hele kronikken her: "Det gode børneliv kræver en familiepolitik"

 

Kolofon

Personalisme.dk     |     Copyright 2011     |     Siden er udviklet af Cura     |     Kontakt: cura@cura.dk