Livsbekræftende engagement

08.11.2011  |  Af  Bjarke Friis

2011 er europæisk frivillighedsår. Markeringen burde have været mere tydelig, men man kan dog glæde sig over, at f.eks. TV Syd markerer frivillighedsåret med en udsendelsesrække ”Anne som frivillig”. Her tager en journalist rundt og er frivillig forskellige steder i samfundet, og det er for øvrigt blevet til nogle rigtig gode udsendelser.

I forbindelse med programserien fortæller journalisten Anne Klysner: ”Det er den mest livsbekræftende serie, jeg nogensinde har lavet”, fordi der her berøres hjertesager. ”Det har været fantastisk at møde de mange mennesker, der ønsker at være noget for andre, og gør det ganske uegennyttigt. (...) Det vrimler med folk, der gerne tager ansvar for andre og på den måde også tager del i ansvaret for samfundet. Folk er sjove, kreative, hjertevarme... Det her er den bedste side af forenings-Danmark,” siger Anne Klysner.

Det er smukke ord om foreningslivet og civilsamfundet, som mange må nikke genkendende til. Foreningslivet bæres af engagement og relationer, der sammen kan forstærke hinanden. Her står man sammen om at give et nap med i fællesskab med andre, hvor hver byder ind med sine kompetencer. Det kommer både enkeltpersoner og samfundet til gavn, og derfor er der al mulig grund til at understøtte det frivillige arbejde.

Det er glædeligt, at det aktuelle regeringsgrundlag indeholder et mål om, at det skal være lettere at være frivillig i Danmark, og det bliver spændende at følge realiseringen af dette mål. Lad os håbe, at det er med til at udvikle og anerkende civilsamfundet i højere grad, og lad os arbejde for en stærk tredje sektor.

 

Kolofon

Personalisme.dk     |     Copyright 2011     |     Siden er udviklet af Cura     |     Kontakt: cura@cura.dk