Ensomhed gør os fjendtlige og negative

16.11.2011  |  Af  Leif E. Kristensen

"Vi kan alle føle os ensomme, og på kort sigt gør det os mere humane, fordi følelsen fortæller os, at vi skal bruge mindre tid på arbejde og mere tid på familie og venner, men på længere sigt gør det os mindre humane. Biologisk set gør ensomhed mennesker mere fjendtlige og negative."

Det siger John T. Cacioppo, professor i psykologi og neurovidenskab fra Chicago Universitet.

Han mener, at en af årsagerne til, at vi ikke anerkender ensomhed som et problem, er, at videnskaben i århundreder har studeret mennesket som et enkelt, isoleret individ, og det har forledt os til at tro, at vi er uafhængige individer, der klarer os fint for os selv.

"Det er, som om vi ikke helt forstår, hvor nødvendig vores sociale verden er. Og vi er dårlige til at håndtere vores sociale behov. Når vi vil føle os mere lykkelige, så gør vi en masse ting for os selv, men det gør os bare mere ensomme og ulykkelige," siger John T. Cacioppo.

"Og når vi føler os ensomme, fokuserer vi meget på os selv eller opsøger en masse mennesker, men det hjælper ikke. I vores fokuseren på individets uafhængighed, overser vi et vigtigt socialt element: at være der for andre."

Læs hele interviewet i Dagbladet Information:
Ensomhed har konsekvenser for alle

 

 

Kolofon

Personalisme.dk     |     Copyright 2011     |     Siden er udviklet af Cura     |     Kontakt: cura@cura.dk