En tredje vej med lokal og social økonomi

14.04.2012  |  Af  Leif E. Kristensen

Englænderne har det med at forsøge sig med "en tredje vej", mellem socialisme og liberalisme/konservatisme. I 1990'erne var det Labours Tony Blair, der formulerede sig i disse baner, og nu er det den konservative David Cameron. Ifølge chefstrategen Phillip Blond er det en tredje vej, der henter tankegods fra personalismen, og som han mener har medvind flere steder i Europa:

"Jeg tror ikke længere, at kampen står mellem socialisme og liberalisme eller konservatisme. Den kamp er overstået. Socialisterne tabte jo i 1990’erne og 00’erne og liberalisterne vandt. Verden er blevet regeret af liberalisme, uanset om man havde en venstreorienteret eller en liberal regering, og meget få konservative har indtil nu haft succes."

"I dag står kampen mellem liberalisterne og fremtiden. Det handler om at erkende, at det meste af det, der er gået galt i vores samfund, er sket på grund af liberalismen... Derfor ser man en konservatisme, der ofte har sit udspring i den kristne del, blomstre op igennem Europa. Den tager sit udgangspunkt i katolicismens sociale tankegange og tanker om sociale netværker, hvor man tænker samfundsøkonomien meget tæt ind i det lokale og sociale," siger Phillip Blond.

Læs interviewet med Phillip Blond:
Kampen mellem liberalismen og fremtiden 

 

Kolofon

Personalisme.dk     |     Copyright 2011     |     Siden er udviklet af Cura     |     Kontakt: cura@cura.dk