Lektørudtalelse: Det personlige samfund

05.03.2015  |  Af  Bent Birk Kristensen

I en lækker indpakning med flotte portrætfotografier af forfatterne præsenteres her en række personlige og vedkommende bidrag... Læs DBCs lektørudtalelse om antologien "Det personlige samfund".

DBC - Dansk BiblioteksCenter anmelder alle nye bøger med en såkaldt lektørudtalelse. Læs DBCs lektørudtalelse om antologien "Det personlige samfund. Personalisme i praksis":

Samfunds- og politisk interesserede præsenteres her for et mere personligt og alternativt menneskesyn end det gængse og et opgør med samfundstendenser som centralisering, urbanisering og digitalisering.

Personalismen præsenterer et filosofisk menneskesyn, som handler om, hvordan vi skal behandle hinanden, og hvor det enkelte menneske og relationen mellem mennesker er i centrum.

Bogen er den første af to antologier, som beskæftiger sig med personalismen i praksis. 28 forfattere sætter i 21 bidrag fokus på velfærdstemaer som lykke og velfærd, engagement og dannelse, familie og fællesskab, ældre og omsorg, krise og konfliktløsning, relationer og ledelse og menneskesyn.

I en lækker indpakning med flotte portrætfotografier af forfatterne præsenteres her en række personlige og vedkommende bidrag, som stiller væsentlig spørgsmål ved nogle af de problematiske og fremherskende tendenser samfundet i dag er kendetegnet ved, og der peges på andre muligheder, hvor fællesskabet og menneskelige relationer, i stedet for vækst og konkurrence, er i højsædet.

 Den ene af bogens redaktører har tidligere udgivet Det fælles bedste, hvor personalismen som filosofisk idé præsenteres. Nærværende antologi uddyber den første danske introduktion til personalismen.

Bogen ligger i forlængelse af Det fælles bedste og bør anskaffes på linje med den.

Lektørudtalelsen er skrevet af Bent Birk Kristensen.

 

 

Kolofon

Personalisme.dk     |     Copyright 2011     |     Siden er udviklet af Cura     |     Kontakt: cura@cura.dk