Oprør fra Udkanten

01.03.2015  |  Af  Jonas Norgaard Mortensen

Personalismen har inspireret den folkelige bevægelse "Oprør fra Udkanten", som blæser til kamp for det knækkede Danmark, udkantsdanmark og den rådne banan.

Oprør fra Udkanten er en landsdækkende folkelig bevægelse, der blev startet på Ærø i september 2014. "Den herskende skævvridning af Danmark er skandaløs," sådan indledes det Udkantsmanifest, som blev vedtaget ved oprettelsen. Læs hele manifestet mm her.

 "Udkanten kan blive den uventede kant, hvorfra det nye kommer – en bevægelse skabt af mennesker, der vil et liv i overensstemmelse med deres værdier. Muliggjort af en ny andelsøkonomi, it-baserede mikrovirksomheder og erhvervsdrivende som selv er ildsjæle."

 Sådan skriver Karen Lumholt fra tænketanken Cura i hendes bidrag til antologien "Oprør fra udkanten. Mulighedernes Land 2.0", som udkom den 27. marts. Karen Lumholt skriver om livet uden for byerne med afsæt i personalismens begreber om relationer, værdighed og engagement.

 Følg arbejdet på www.oprørfraudkanten.dk og på Facebook og meld dig til det landsdækkende netværk ved at skrive til sneglen@am-holstein.dk

 

Kolofon

Personalisme.dk     |     Copyright 2011     |     Siden er udviklet af Cura     |     Kontakt: cura@cura.dk