Boganmeldelse: Lektørudtalelse

21.12.2012  |  Af  Søren Brunbech

Lektørudtalelse om bogen "Det fælles bedste". Lektørudtalelser er Dansk BiblioteksCenters (DBC) anmeldelser og vejledninger til de danske folke- og skolebiblioteker.

Anvendelse/målgruppe/niveau
Personalisme som politisk filosofisk retning har hidtil ikke vundet fodfæste i Danmark, men denne let tilgængelige introduktion kan måske være med til at fremme interessen blandt engagerede i samfundsdebatten. 

Beskrivelse
Personalismen er en politisk og filosofisk bevægelse med rødder tilbage i 1900-tallets begyndelse, der sætter det enkelte menneske og dets relationer med andre i centrum, i modsætning til individualismen (liberalismen), og kollektivismen (socialismen). Jonas Norgaard Mortensen, der er uddannet inden for statskundskab, giver en klar pædagogisk fremstilling af tankesættet bag, og han argumenterer for, hvorfor personalismen er relevant i vores nuværende krise. Han præsenterer også en række fremtrædende personligheder, der har været inspireret af personalismen, bl.a. Desmond Tutu, Václav Havel og Martin Luther King.

Sammenligning
Der er ingen andre nyere danske titler om personalismen. Bogen vil nok, med sin grundlæggende diskussion af måden at indrette samfundet på, have læsere til fælles med Rune Lykkebergs Alle har ret: demokrati som princip og problem, 2012.

Samlet konklusion
Personalismen er en europæisk, filosofisk og politisk strømning, der ser personen og relationer mellem personer som kernen i samfundet. Den har hidtil været stort set ukendt her i landet, men det rådet der bo på med denne letforståelige introduktion til idégrundlaget, og præsentation af betydelige politikere, der har ladet sig inspirere af menneskesynet bag. 

 

Læs mere om bogen Det fælles bedste - køb, hør og læs den: klik her 

 

 

 

Kolofon

Personalisme.dk     |     Copyright 2011     |     Siden er udviklet af Cura     |     Kontakt: cura@cura.dk