Ny international antologi om personalisme

18.11.2017  |  Af Filip Hove Kristensen

Det engelske forlag Vernon Press har netop udgivet en ny antologi om personalisme: "Looking at the Sun. New Writings in Modern Personalism". Bogen indeholder bidrag fra forskere og skribenter fra Storbritannien, Sverige, Belgien, Italien, USA, Australien og Danmark... Læs mere.


Hvad Kant og Grundtvig kan lære dig om relationer

28.08.2015  |  Af Af Filip Hove Kristensen

Mening og relationer er det, der driver dine medarbejdere og giver dem lyst og mod til at præstere. Læs her, hvorfor og hvordan du leder dine medarbejdere med udgangspunkt i meningsfulde relationer, engagement og værdighed.... Læs mere.


Blogstafet 3: Hvad de unge vil i politik

05.08.2015  |  Af Af Henrik Bang professor på universitetet i Canberra, Australien

De 48 forfattere, der bidrager til Cura’s to antologier, Det personlige samfund og Det relationelle menneske, har mere at byde på. Vi synes i Cura og på personalisme.dk, at de forskellige forfattere kommer med en væsentlig kritik og analyse af aktuelle faglige og samfundspro... Læs mere.


Personalisme og folketingsvalget

10.06.2015  |  Af Karen Lumholt og Jonas Norgaard Mortensen

Mange har spurgt: Hvad mener personalismen om valgets store temaer?... Læs mere.


Relational Welfare

28.05.2015  |  Af Filip Hove Kristensen

I det seneste årti har udviklingen af den offentlige sektor og forståelsen af velfærd været til debat. Der går ikke en dag uden, vi hører om nye initiativer; den offentlige service skal effektiviseres, slankes og optimeres,  og velfærdsydelserne skal moderniseres. Mantr... Læs mere.


Blogstafet 2: Invester i demokratiet – det betaler sig

20.05.2015  |  Af Af projektchef og ekstern lektor Øystein Leonardsen

De 48 forfattere, der bidrager til Cura’s to antologier, Det personlige samfund og Det relationelle menneske, har mere at byde på. Vi synes i Cura og på personalisme.dk, at de forskellige forfattere kommer med en væsentlig kritik og analyse af aktuelle faglige og samfundspro... Læs mere.


Mine refleksioner over begrebet Det Fælles Bedste

19.05.2015  |  Af Andreas Lloyd

En af de ting, som jeg forbinder med ”det fælles bedste” er ordet Fælled.  I gamle dage var fælleden et fælles stykke jord, hvor alle bønderne kunne sende deres dyr ud og græsse. Men for at undgå at fælleden blev overgræsset, og jorden blev ødelagt, var det nødvendigt ... Læs mere.


Blogstafet 1: Det Danmark, vi kender, er blevet et teknokrati

23.04.2015  |  Af Karen Lumholt og Jonas Norgaard Mortensen

De 48 forfattere, der bidrager til Cura’s to antologier, Det personlige samfund og Det relationelle menneske, har mere at byde på. Vi synes i Cura og på personalisme.dk, at de forskellige forfattere kommer med en væsentlig kritik og analyse af aktuelle faglige og samfundspro... Læs mere.


Relationel velfærd er fremtidens velfærd

21.04.2015  |  Af Jonas Norgaard Mortensen

48 danske og udenlandske fagfolk og tænkere retter i to sammenhængende antologier en massiv kritik mod konkurrencestaten og anviser nye veje til et øget fokus på relationer og værdighed i vores velfærdssamfund. Bag udgivelsen af tobindsværket står den idepolitiske tænketank ... Læs mere.


Flyt på landet og sæt stikket i

16.04.2015  |  Af Anne Kirstine Waage Beck

Udkantstema Gæsteblog: De senere års debat har fremstillet Danmarks yderområder på en måde, der ligger milevidt fra den virkelighed, jeg ser som tilflytter til Bornholms sydøstlige hjørne. Der har været fokus på problemer og dårlig økonomi, men nu er der heldigvis ved at ske... Læs mere.


Ny antologi: Det relationelle menneske

08.04.2015  |  Af Jonas Norgaard Mortensen

Bogen "Det relationelle menneske. Personalisme i perspektiv" udkommer den 29. april 2015. I bogen medvirker 23 eksperter, praktikere og markante iagttagere af samfundsudviklingen.... Læs mere.


Bogreception

01.04.2015  |  Af Jonas Norgaard Mortensen

Cura udgiver den 29. april antologien "Det relationelle menneske. Personalisme i perspektiv."... Læs mere.


Boganmeldelse: Det personlige samfund

27.03.2015  |  Af Jonas Norgaard Mortensen

En alvorlig opmuntring, appetitvækkende, overskuelig og raffineret. Netavisen sameksistens.dk har anmeldt antologien "Det personlige samfund. Personalisme i praksis". ... Læs mere.


Hvad nu hvis vi stemte med fødderne og gik den modsatte vej?

20.03.2015  |  Af Af Karen Lumholt, direktør for tænketanken Cura

Udkantstema: Udkanten kan blive den uventede kant, hvorfra det nye kommer - en bevægelse skabt af mennesker, der vil et liv i overensstemmelse med deres værdier. Muliggjort af en ny andelsøkonomi, it-baserede mikrovirksomheder og erhvervsdrivende som ildsjæle.... Læs mere.


Landdistriktspolitisk Netværk

12.03.2015  |  Af Jonas Norgaard Mortensen

Udkantstema: "Landdistriktspolitisk Netværk" på Facebook er startet med "Familiepolitisk Netværk" som forbillede. Gruppen er for alle med interesse i landdistrikternes udvikling.... Læs mere.


Lektørudtalelse: Det personlige samfund

05.03.2015  |  Af Bent Birk Kristensen

I en lækker indpakning med flotte portrætfotografier af forfatterne præsenteres her en række personlige og vedkommende bidrag... Læs DBCs lektørudtalelse om antologien "Det personlige samfund".... Læs mere.


Oprør fra Udkanten

01.03.2015  |  Af Jonas Norgaard Mortensen

Personalismen har inspireret den folkelige bevægelse "Oprør fra Udkanten", som blæser til kamp for det knækkede Danmark, udkantsdanmark og den rådne banan.... Læs mere.


Cura i samtaledagen 'Det Fælles Bedste'

06.01.2015  |  Af Diana Bang-Udesen

Den 15. januar 2015 deltager Cura i den lændsdækkende samtaledag Det Fælles Bedste - samtaler om vores fælles fremtid.... Læs mere.


Cura udgiver antologi om vejen til ny velfærd

04.12.2014  |  Af Diana Bang-Udesen

Den 29. januar 2015 udgiver tænketanken Cura i samarbejde med Forlaget Vindelsti antologien 'Det personlige samfund - personalisme i praksis'.... Læs mere.


Skam kan ødelægge sjælen

18.11.2014  |  Af Jonas Norgaard Mortensen

Skam opstår, når mennesker ikke bliver set og spejlet som dem, de er, siger psykolog Lars J. Sørensen, der har skrevet en bog om den ubehagelige og skjulte skamfølelse.... Læs mere.


Personalisme-bog udkommer på engelsk

13.10.2014  |  Af Jonas Norgaard Mortensen

Bogen "Det fælles bedste" er blevet redigeret grundigt om til et internationalt publikum og oversat til engelsk. ... Læs mere.


Tredje oplag på gaden

04.10.2014  |  Af Jonas Norgaard Mortensen

Forlægger Leif E. Kristensen fra Boedal & Vindelsti er meget overrasket over, at der nu skal trykkes et tredje oplag af "Det fælles bedste".... Læs mere.


Magasin: Tema om økonomi

12.09.2014  |  

21. udgave af magasinet CuraMag sætter fokus på økonomi og vores grundlæggende antagelse om, hvad penge er. ... Læs mere.


Ny forskning: Stærke relationer mellem mennesker forbedrer problemløsningen

13.07.2014  |  Af Mathias Schwartz Kirkegaard

Ny forskning viser, at stærke relationer forbedrer en gruppes problemløsning. Forskningen er lavet af folk fra MIT og DTU - og er publiceret i tidsskriftet Nature.... Læs mere.


Kronik i Information: Rigtig politik foregår uden for Christiansborg

03.07.2014  |  Af Mathias Schwartz Kirkegaard

Hvor sker alt det spændende? På Christiansborg eller ude i samfundet? ... Læs mere.


Vær med: Informationer og invitationer

03.07.2014  |  Af Mathias Schwartz Kirkegaard

Vi vil meget gerne kunne få fat i dig! Registrer dig i netværkets kontaktkartotek, hvorved du får Curas nyhedsbrev og invitationer til arrangementer - og følg os på Facebook.... Læs mere.


Kronik i Berlingske: Det gode børneliv kræver en familiepolitik

23.06.2014  |  Af Mathias Schwartz Kirkegaard

Socialminister Manu Sareen har en enestående chance for at genoplive familiepolitikken på sit stormøde om det gode børneliv til Sankt Hans. Danmark har aldrig haft en progressiv familiepolitik, i modsætning til vores nordiske naboer, og det presser børnefamilierne.... Læs mere.


Her deltager Cura på Folkemødet

11.06.2014  |  Af Mathias Schwartz Kirkegaard

Cura deltager i en perlerække af debatter, hvor vi nydefinerer den politiske midte lige så gladeligt, som vi deltager i debatten om udsatte byområder.... Læs mere.


Personalister på vej til Folkemøde

11.06.2014  |  Af Mathias Schwartz Kirkegaard

I morgen starter årets Folkemøde i Allinge, og da der også vil deltage personalister, har Personalisme.dk stillet fem skarpe spørgsmål til én af dem.... Læs mere.


Kronik i Information: Stressede børnefamilier har brug for en livsfasepolitik

12.05.2014  |  Af Mathias Schwartz Kirkegaard

Karen Lumholt, direktør i Cura, har fået optaget en kronik i Information.... Læs mere.


Fokus på børnefamiliers vilkår

02.05.2014  |  Af Mathias Schwartz Kirkegaard

Karen Lumholt deltager på vegne af Cura, den netværksbaserede tænketank der står bag Personalisme.dk, i et dobbeltinterview i Kristeligt Dagblad med Martin Ågerup, direktør i Cepos.... Læs mere.


Nyt på Personalisme.dk: Profil af Rowan Williams

28.04.2014  |  

Indtil for få år siden var han leder af den anglikanske kirke. Nu er han leder af et teologisk fakultet på Cambridge, og sidste år kom på dansk hans bog om den russiske forfatter Dostojevskij. Og så er han personalist. Læs om den personalistiske tænker Rowan Williams. ... Læs mere.


Kronik: Der er brug for at genrejse folkeligheden

04.04.2014  |  

Mangler den ikke-akademiske fornuft i dansk politik? Karen Lumholt har bidraget til debatten med en kronik i ugeavisen Kommunen.... Læs mere.


Hjernetumor: TV-vært oplevede bare at være Niels

30.03.2014  |  Af Mathias Schwartz Kirkegaard

Værten på DR K Niels Frid-Nielsen fik en hjernetumor. Han fortæller om sin personlige oplevelse i avisen Politiken. ... Læs mere.


Vores samfund er ikke indrettet til familier, der gerne vil være sammen, mens det er lyst

07.03.2014  |  Af Mathias Schwartz Kirkegaard

Under den overskrift, skriver Mette Højbjerg i avisen Politiken om et 'livmoderfeministisk' initiativ. Hvordan tænker du, at dette kan anskues i et personalistisk perspektiv?... Læs mere.


Fra offentlig service til kærlig kommune

04.03.2014  |  Af Mathias Schwartz Kirkegaard

På netmediet Den Offentlige skriver sociologen Lars Qvortrup om et paradigmeskifte i den offentlige sektor.... Læs mere.


Nu også som e-bog

25.02.2014  |  Af Mathias Schwartz Kirkegaard

"Det fælles bedste" af Jonas Norgaard Mortensen kan nu fås som e-bog. Køber du inden 15. marts, kan den fås for kr. 99,95. ... Læs mere.


Over 1500 danskere kan se personalistisk teaterkoncert

12.01.2014  |  Af Mathias Schwartz Kirkegaard

Fra søndag til tirsdag er det muligt at opleve en personalistisk teaterkoncert. Gennem musik og teater sættes der fokus på menneskers værdighed, relationer og engagement.... Læs mere.


Nyhed: Gæstebloggere på Personalisme.dk

31.10.2013  |  Af Mathias Schwartz Kirkegaard

Personalisme.dk byder velkommen til en stribe gæstebloggere her på portalen. Vi håber I bliver inspireret af dem, ligesom vi er blevet inspireret af dem. ... Læs mere.


Korstog mod kvinden polariserer abort-debat

27.09.2013  |  

Ethvert liv er uendeligt værdifuldt og dertil ukrænkeligt. Det gælder det ufødte, såvel som det fødte. Lige så vigtig som moderens relation er til livet i hendes mave, lige så vigtig er vi andres relation til moderen. Også til den mor der handler mod det, som vi måske måtte ... Læs mere.


Dyrk og vedligehold sociale relationer

24.09.2013  |  Af Filip Hove Kristensen

Relationer skaber sundhedDe mennesker, som er mest lykkelige, har nemlig alle det til fælles, at de har virkelig stærke sociale relationer, som betyder meget for dem. Udover at skabe større lykke, giver gode relationer også mindre stress, mindsker følelsen af isol... Læs mere.


Desmond Tutu og Ubuntu

21.09.2013  |  Af Peter Lodberg

Peter Lodberg - lektor, dr. theol. ved Aarhus Universitet - skriver her om Desmond Tutu og begrebet Ubuntu.... 


Løsninger mod alle odds på Facebook

24.08.2013  |  

Lisbeth Zornig Andersen kritiserede i denne uge nogle socialrådgiveres Facebook-gruppe for at være en falliterklæring for det offentlige. I den forbindelse har Curas bestyrelsesmedlem Karen Lumholt udtalt sig til internetavisen Den Offentlige.... Læs mere.


Personalister på folkemødet

13.06.2013  |  Af Mathias Schwartz Kirkegaard

Hvilke arrangementer på årets folkemøde sætter fokus på menneskelige relationer, frihed og værdighed? I disse dage løber årets folkemøde af stablen, og vi har fyldt en bil med personalister. Vi glæder os til at tage rundt, lade os inspirere – og tage snakke med folk der måsk... Læs mere.


Alt virkeligt liv er møde

25.04.2013  |  

Et citat af filosoffen Martin Buber er grundlæggende for højskoleforstander Carsten Kolby Kristiansen... Læs mere.


Erik Sigsgaard: »Tag en tænkepause«

04.04.2013  |  Af Filip Hove Kristensen

Imens lærerne og Kl forhandler om arbejdstider, opfordrer børneforsker Erik Sigsgaard til en tænkepause. At vi tager vores børns ophold i institutioner op til revision, ... Læs mere.


Kan civilsamfundet redde velfærden?

23.03.2013  |  Af Filip Hove Kristensen

Debatindlæg af Anker Brink Lund og Gitte Meyer... Læs mere.


Sociale relationer og levealder

21.03.2013  |  Af Filip Hove Kristensen

De sociale relationer er med os på godt og ondt. Vi kan endda blive syge af at mangle dem.... Læs mere.


”Det fælles bedste” - 2. oplag i trykken

25.02.2013  |  Af Filip Hove Kristensen

Nåede du at købe bogen "Det fælles bedste"? Anmelderne kalder den for "væsentlig, velskrevet, bevægende, berigende og en fornøjelse at læse". Nu kommer andet oplag.... Læs mere.


Personalisme i psykologi

22.02.2013  |  Af Jonas Norgaard Mortensen

Personalismens principper kan være interessante nok, men er den personalistiske tænkning noget, der kan sættes i spil i den virkelige verden? Ja! For eksempel indenfor psykologien.... Læs mere.


Rød konservatisme

19.02.2013  |  Af Jonas Norgaard Mortensen

Kapitalismen ødelægger alle former for holdbarhed, den gør en utilfreds med det, man har, indfører stress og konkurrencekrav og underminerer de varige relationer, som betyder mest. Phillip Blonds kritik af kapitalisme er hård. Og så er han endda konservativ. ... Læs mere.


Fokus på konfliktråd

18.02.2013  |  Af Filip Hove Kristensen

TV2-programmet Station 2, havde i aften fokus på konfliktråd under overskriften "Hvorfor røvede du mig? - Frygt, tilgivelse og forsoning".... Læs mere.


Anmeldelse: dknyt om personalisme

08.02.2013  |  Af Sisse Heidi Møller

Netmediet "dknyt - nyheder for offentlige beslutningstagere" har anmeldt bogen "Det fælles bedste - Introduktion til personalismen".... Læs mere.


Video: Oplæg om personalisme

21.01.2013  |  Af Filip Hove Kristensen

Jonas Norgaard Mortensen fortæller om den nye bog "Det fælles bedste - Introduktion til personalismen". Videoen er optaget på Fairbar i Aarhus ifm. et bogevent for udgivelsen. Arrangør: Tænketanken Cura Se videoen her: Oplæg om personalisme... Læs mere.


KD: Personalismen er overset i DK

10.01.2013  |  Af Thorsten Asbjørn Lauritsen i Kristeligt Dagblad

"Farvel til nutidens individuelle strømning, hvor enhver er sin egen lykkes smed. Farvel til en overdreven og ødelæggende materialisme og forbrugerisme. Farvel til en stats- og offentlighedstænkning, hvor passive borgere mest af alt er optaget af, hvad de kan få, frem f... Læs mere.


Anmeldelse: Frihed, fællesskab og forpligtelser

09.01.2013  |  Af Kristian Østergaard i Kristeligt Dagblad

Uddrag af Kristian Østergaards anmeldelse af bogen "Det fælles bedste" bragt i Kristeligt Dagblad den 9. januar 2013. ... Læs mere.


P1 skød nytåret ind med personalisme

03.01.2013  |  Af Jonas Norgaard Mortensen

Nytårsdag valgte P1s filosofiske magasin "Eksistens" at skyde det nye år ind med et længere indslag om personalisme. ... Læs mere.


Grundtvig og personalisme

23.12.2012  |  Af Regner Birkelund

Var Grundtvig personalist? Regner Birkelund fører os ind i tanke- og forståelsesfællesskabet mellem Grundtvig og personalismen. Regner Birkelund er professor og forfatter til den anmelderroste bog om Grundtvig "Frihed til fælles bedste. En oppositionel stemme fra fortiden". ... Læs mere.


Boganmeldelse: Lektørudtalelse

21.12.2012  |  Af Søren Brunbech

Lektørudtalelse om bogen "Det fælles bedste". Lektørudtalelser er Dansk BiblioteksCenters (DBC) anmeldelser og vejledninger til de danske folke- og skolebiblioteker.... Læs mere.


Ledere der lykkes

19.12.2012  |  Af Jonas Norgaard Mortensen

Relationel forståelse er en kernekompetence hos ledere. Det viser undersøgelse om succesfulde ledere på kommunale arbejdspladser.... Læs mere.


Fremskridtet er noget, vi tænker med og mod

16.12.2012  |  Af Filip Hove Kristensen

Rune Lykkeberg skriver om en ny antologi med stemmer fra hele verden. ... Læs mere.


Kan vi gøre for det?

15.12.2012  |  Af Filip Hove Kristensen

En stresset barndom kan føre til, at hjernens amygdala skrumper, så man opfører sig antisocialt. Måske kan vi ligefrem alle undskyldes ved vores genetiske mangler? Men den går ikke, argumenterer Jesper Hoffmeyer, for vi skaber og genskaber til stadighed os selv.... Læs mere.


Fra krig til fred: En europæisk beretning

13.12.2012  |  Af Filip Hove Kristensen

Nobelforedrag af Den europæiske union, repræsenteret af Herman Van Rompuy og José Manuel Durão Barroso (Oslo, 10. december, 2012)... Læs mere.


Hør uddrag fra "Det fælles bedste"

08.12.2012  |  Af Filip Hove Kristensen

Forfatteren bag "Det fælles bedste", Jonas Norgaard Mortensen, har indtalt bogens indledning og første kapitel.... 


Personalisme - en anmeldelse og en bekendelse

08.12.2012  |  Af Mogens S. Mogensen

Mogens S. Mogensen, der driver sitet intercultural.dk, skriver her om bogen "Det fælles bedste".... Læs mere.


Mere velfærd løftes af borgere

08.12.2012  |  Af Jonas Norgaard Mortensen

En ny samarbejdskultur er på vej mellem det kommunale og det frivillige områder. Blandt andet i Ældre Sagen: Gennem mange år har de pårørende eksempelvis været meget optaget af at stille krav til plejehjemmene, forklarer seniorkonsulent Margrethe Kähler.... Læs mere.


Boganmeldelse: Det fælles bedste

06.12.2012  |  Af Filip Hove Kristensen

Netavisen multisamfund.dk har anmeldt bogen "Det fælles bedste" og konkluderer, at "Jonas Norgaard Mortensen har skrevet en både letlæst og inspirerende indføring i personalismen."... Læs mere.


Ny bog: Det fælles bedste

29.11.2012  |  Af Filip Hove Kristensen

Anmelderne kalder den "væsentlig, velskrevet, bevægende, berigende og en fornøjelse at læse". Den 16. november udkom bogen "Det Fælles bedste. Introduktion til personalismen".... Læs mere.


”All life is interrelated, and all men are interdependent”

23.11.2012  |  Af Jens Christian Kirk

Fik du læst Jens Christian Kirks artikel i magasinet Cura Mag? Artiklen giver en introduktion til personalismen og naturretten hos Martin Luther King.... Læs mere.


Anmeldelse: Det fælles bedste

12.11.2012  |  Af Regner Birkelund

Boganmeldelse af "Det fælles bedste" af Regner Birkelund, dr.phil og forfatter til den anmelderroste bog om Grundtvig "Frihed til fælles bedste".... Læs mere.


Vågekoner

08.11.2012  |  Af Filip Hove Kristensen

Hvorfor kommer vi til verden med mennesker omkring os, men tager herfra alene? Sådan spørger pensioneret sygeplejerske Jenny Riis Madsen.... Læs mere.


Danskernes Kulturvaner 2012

07.11.2012  |  Af Filip Hove Kristensen

Undersøgelsen belyser befolkningens kulturvaner, medieforbrug og fritidsaktiviteter. Undersøgelsen er finansieret af Kulturministeriet.... Læs mere.


Har du overvejet Ventilen?

06.11.2012  |  Af Filip Hove Kristensen

Ensomhed er, når dine sociale relationer ikke lever op til dine behov.... Læs mere.


Demokrati og den åbne samtale

04.11.2012  |  Af Bjarke Friis

Velkommen til et nyt nummer af Cura Mag, der denne gang handler om demokrati. Måske tænker du, at demokrati er overflødigt at diskutere i vores del af verden.... Læs mere.


Opløsning og oplysning

03.11.2012  |  Af Jonas Norgaard Mortensen

Berlingske Tidendes Tom Jensen analyserer tidens opløsning af normer og grænser i samfundet og privatlivet.... Læs mere.


Vi higer efter venskab

02.11.2012  |  Af Jonas Norgaard Mortensen

"Vi higer efter venskab, fordi vi er sociale væsner, født af andre væsner og bestemt til at leve blandt andre væsner til den dag vi dør."... Læs mere.


Fagforbund må involvere os mere

31.10.2012  |  Af Filip Hove Kristensen

"En relationel tilgang vil derimod sikre, at de menige medlemmer får indflydelse på deres egne fagforeninger og derigennem på deres egne arbejdspladser og deres eget liv. Relationen til det enkelte medlem skal i fokus, så fagforeningen ser den enkeltes styrker i stedet for a... Læs mere.


Udenrigspolitikken tilbage til kaffekopperne

29.10.2012  |  Af Jonas Norgaard Mortensen

Aldrig en Irak-krig igen. Aldrig, fastslår Zenia Stampe. Beslutningen om at gå i krig i Irak blev truffet på et forkert grundlag og med et historisk smalt flertal. Regeringen har derfor truffet beslutning om kun at udsende soldater til internationale, militære missioner med... Læs mere.


Det forhastede samfund

28.10.2012  |  Af Jonas Norgaard Mortensen

I sin nye bog leverer den tyske sociolog Hartmut Rosa en skarp kritik af af det, han kalder accelerationssamfundet. Bogen hedder Verdensforbindelser i accelerationens tidsalder (på tysk Weltbeziehungen im Zeitalter der Beschleunigung). Det er Hartmut Rosas kongstanke, at f... Læs mere.


Arbejdsløse i samfundstjeneste

27.10.2012  |  Af Jonas Norgaard Mortensen

En stor del af befolkningen styrter af sted med tungen ud af halsen samtidig med at en række mennesker sidder på spring for at få lov at arbejde - og frygter at miste deres dagpenge. "Det kan da ikke passe, at det ikke kan gøres bedre," siger juraprofessor Eva Smi... Læs mere.


Kolding satser på selvværd

26.10.2012  |  Af Jonas Norgaard Mortensen

Kolding Kommune skal være en selvværdskommune - og sætter fællesskab, medborgerskab og frivillighed i fokus. Kommunen har indset, at selvværd er mere end velfærd og vil derfor give muligheder og myndighed tilbage til mennesker, der kan selv. I en ramme af fællesskab, medbor... Læs mere.


Konfliktråd virker

25.10.2012  |  Af Jonas Norgaard Mortensen

Det er en rigtig god ide, at offer og gerningsmand mødes i et såkaldt konfliktråd efter en kriminel handling. Sådan lyder det fra juraprofessor Eva Smith, der også er formand for Det Kriminalpræventive Råd. - Sagen kan hurtigere komme ud af verden, hvis offer og gerningsma... Læs mere.


Hver fjerde ung savner nære relationer

11.10.2012  |  

Hver fjerde ung under 30 år savner nære relationer, som de kan dele glæder og sorger med. Det gør sig kun gældende for mellem 16 og 18 procent af folk i trediverne og fyrrene. Det viser en ny undersøgelse, der er foretaget af Cormark for PsykiatriFonden blandt... Læs mere.


Vi kommer aldrig tilbage til tiden før krisen

10.10.2012  |  Af Filip Hove Kristensen

I-landenes evne til vækst skrumper, og tiden er moden til at sætte andre mål for tilværelsen.... Læs mere.


Samfundets hastighed gør os angste

09.10.2012  |  Af Filip Hove Kristensen

250.000 danskere lider af angst, og lidelsen koster samfundet seks milliarder kroner om året. Menneskets hjerne er simpelthen ikke gearet til det moderne livs udfordringer, forklarer overlæge... Læs mere.


Intellektuelle antidemokrater

28.09.2012  |  Af Filip Hove Kristensen

Kulturkritik. Rune Lykkeberg skriver indsigtsfuldt og underholdende om elitens problematiske forhold til masserne. Skurkene er de aristokratiske eksperter, der ikke tror på, at befolkningen kan tænke selv.... Læs mere.


Tutu: Blair og Bush bør stilles for retten

02.09.2012  |  Af Filip Hove Kristensen

Tony Blair og George W. Bush bør konfronteres med dommerne ved Den Internationale Straffedomstol (ICC) som følge af deres rolle i og ansvar for Irak-krigen. Det mener den sydafrikanske ærkebiskop Desmond Tutu. Tutu, en af de mest fremtrædende i kampen mod apartheid i Sydafr... Læs mere.


Ny bog om personalisme udkommer til november

24.08.2012  |  Af Filip Hove Kristensen

Under titlen "Det fælles bedste" udkommer d.16. november 2012 en ny bog om personalisme. Cura har med stor fornøjelse støttet bogudgivelse.... Læs mere.


Myten om hvorfor vi arbejder

08.06.2012  |  Af Leif E. Kristensen

"Indkomst betyder kun noget indtil det punkt, hvor de basale behov for husly, føde og beklædning er opfyldt. Da disse behov heldigvis er opfyldt for stort set alle beskæftigede i Danmark, er det helt andre parametre, danskerne agerer ud fra." Cand. scien... Læs mere.


Bryd klichéerne om ofre og bødler

05.06.2012  |  Af Leif E. Kristensen

"Jeg arbejder for tiden på en retspsykiatrisk afdeling med borgere, der har begået kriminelle handlinger. Eftersom de er psykisk syge kommer i behandling frem for i fængsel. Nogle af dem har begået meget voldsomme overgreb... Fælles for dem alle er, at ingen af dem har ... Læs mere.


Krisen baner vej for civilsamfundet

22.05.2012  |  Af Leif E. Kristensen

21. maj var 700 deltagere fra ind- og udland samlet i København, for at diskutere civilsamfundets og filantropiens rolle i samfundet. Hovedtaleren var Bill Clinton, som siden afslutningen på sin præsidentperiode har arbejdet intensivt med filantropi både i USA og i udvikling... Læs mere.


Er der stadig grænser for vækst?

09.05.2012  |  Af Leif E. Kristensen

For 40 år siden, som 26-årig systemanalytiker, skrev nordmanden Jørgen Randers sammen med sine amerikanske kolleger Dennis Meadows, Donella Meadows og William Behrens III bogen "Grænser for Vækst". Udgivet på 37 sprog og angiveligt solgt i 12 millioner eksemplarer.... Læs mere.


Har vi fået velstand uden velfærd?

20.04.2012  |  Af Leif E. Kristensen

"Hele vores system tænker udvikling på en håbløs måde. Folk bliver ikke glade af at jagte materielle goder. Regeringen taler både om velfærd og velstand, men det er vigtigt, at vi får skilt de to ting ad. Vi har fået velstand uden velfærd, og sådan har det været i mange... Læs mere.


En tredje vej med lokal og social økonomi

14.04.2012  |  Af Leif E. Kristensen

Englænderne har det med at forsøge sig med "en tredje vej", mellem socialisme og liberalisme/konservatisme. I 1990'erne var det Labours Tony Blair, der formulerede sig i disse baner, og nu er det den konservative David Cameron. Ifølge chefstrategen Phillip Blond er... Læs mere.


Kooperation eller kaos

03.04.2012  |  Af Leif E. Kristensen

Det økonomiske stormvejr giver ilt til nye virksomhedstyper. De abonnerer hverken på statsmonopol eller koncernkapitalisme, men på civilsamfund og demokrati. Fordelen ved den kooperative model er, at virksomheden drives bæredygtigt – økonomisk såvel som samfundsmæssigt, skri... Læs mere.


Tortur er et opgør med demokratiets arvegods

20.03.2012  |  Af Leif E. Kristensen

"Ved at acceptere på forhånd, at tortur i nogle tilfælde kan være legitimt, og derfor måske også bør reguleres juridisk, opløser man det moralske dilemma til fordel for en normalisering af ekstrem vold... Verden over er Guantanamo, Abu Ghraib og fangeflyvninger blevet s... Læs mere.


Opdraget til forbrug

13.03.2012  |  Af Leif E. Kristensen

"I dag bruger en gennemsnitlig dansker 200 hele døgn – eller 6,6 måneder – i løbet af sit liv på at se på reklamespot for alt fra vaskepulver, charterrejser og mobiltelefoner over rynkecreme og barberblade til samtalekøkkener, elektronik og legetøj." "Spørgsm... Læs mere.


Civilsamfundet kan noget særligt

08.03.2012  |  Af Leif E. Kristensen

"Civilsamfundet kan noget, professionelt ansatte ikke kan, ikke skal kunne og aldrig vil kunne ­sættes i stand til at gøre. I civil­samfundet kan man indgå forpligtende forhold, der ­varer hele livet, såsom forholdene mellem børn og forældre og ­mellem ­søskende. I civi... Læs mere.


Kan civilsamfundet redde velfærden?

05.03.2012  |  Af Leif E. Kristensen

"Desværre har den civile selvorganisering været under voldsomt pres i de seneste årtier. Først lod vi staten ekspandere, og siden fik markedet frit spil. Både højre og venstre har kort sagt fået lov til at afprøve deres politiske patenter på vejen til det gode liv. Spor... Læs mere.


Vi lærer at blive individer i fællesskabet

07.02.2012  |  Af Leif E. Kristensen

"Diskussionen om individualismen risikerer at få os til at glemme, at et individ kun kan være et individ, såfremt der findes fællesskaber, hvori individualiteten kan blomstre. Hvis ikke der findes sociale fællesskaber i familier, daginstitutioner og skoler, kan menneske... Læs mere.


Kolofon

Personalisme.dk     |     Copyright 2011     |     Siden er udviklet af Cura     |     Kontakt: cura@cura.dk