Det fælles bedste

Den 16. november 2012 udkom bogen Det fælles bedste. Introduktion til personalismen. På denne side kan du læse bogomtaler og anmeldelser, læse og høre uddrag af bogen og se en video, hvor forfatteren fortæller om bogen.

 

Læs, hør og køb bogen

Køb bogen hos forlaget Boedal: klik her.

Læs bogens introduktion: klik her

Hør bogens introduktion og første kapitel blive læst op: klik her

Hør P1 Eksistens' om personalisme og interview af Jonas Norgaard Mortensen: klik her

Læs Kristeligt Dagblads helsides temaartikel om personalisme: klik her

Se forfatteren Jonas Norgaard Mortensens cafeforedrag om bogen: klik her

Engelske version

Bogen Det fælles bedste er også blevet redigeret grundigt om til et internationalt publikum og oversat til engelsk. Den 13. oktober 2014 blev bogen lanceret i 21 lande som The Common Good. An Introduction to Personalism.

Læs om og køb den engelske version på sitet personalism.com

Læs sameksistens.dk omtale af lanceringen: klik her

 

Anmeldelser

Anmelderne kalder bogen Det fælles bedste for "væsentlig, velskrevet, bevægende, berigende og en fornøjelse at læse". 

Læs journalist Karen Lumholts anmeldelse: klik her

Læs dr.phil og forfatter Regner Birkelunds anmeldelse: klik her

Læs adjunkt Bent Bjerring-Nielsens anmeldelse i magasinet Cura Mag: klik her

Læs Bent Dahl Jensens anmeldelse fra netavisen multisamfund.dk: klik her

Læs Mogens S. Mogensens anmeldelse fra sitet intercultural.dk: klik her

Læs Søren Brunbechs anmeldelse og lektørudtalelse for DBC: klik her

Læs Kristian Østergaards anmeldelse i Kristeligt Dagblad: klik her

Læs Sissi Heide Møllers anmeldelse på netmediet dknyt.dk: klik her 

Om bogen "Det fælles bedste"

Den traditionelle måde at tænke politik og samfund på er ved at have udspillet sin rolle. Vi har brug for nogle nye pejlemærker for, hvordan vores private og fælles liv kan være, vokse og virke. Det indebærer et opgør med både en sig-selv-nok-individualisme, en forbrug-gør-mig-lykkelig-materialisme og en staten-klarer-tingene-passivisering. 

Der er et alternativ: Personalismen er et glemt, men gyldent menneskesyn, der forsøger at indkredse, hvad et menneske er, og tage de sociale og samfundsmæssige konsekvenser af det. Det bygger bl.a. på Martin Buber og Emmanuel Levinas’ tænkning og har været en inspirationskilde for Martin Luther King, Desmond Tutu og andre store skikkelser i den nyere historie. 

Mennesket er ifølge personalismen relationeltengageret og værdigt. Personen og relationen mellem personer er udgangspunktet for alt: Mennesket har en iboende værdighed, og den gode relation mellem mennesker er afgørende for det gode, engagerede liv og det gode samfund. 

Personalismen er stort set ukendt i Danmark. Derfor forsøger Jonas Norgaard Mortensen på samme tid at introducere personalismen, vise dens idéhistoriske ophav, fortælle om dens tænkere og praktikere – samt vise, at personalismen har et yderst relevant bidrag til debatten om samfundets udvikling i dag.

Bogen "Det fælles bedste"er udkommet på forlaget Boedal og er støttet af tænketanken Cura, som også driver denne hjemmeside.

”Jeg bliver helt rystet og samtidig bevæget over, at personalismen, hvis eksistens jeg ikke har kendt før nu, synes at være den røde tråd, der går igennem alt, hvad jeg brænder for og har brændt for, så længe jeg kan huske. Bogen rammer mig lige der, hvor hjertet banker, tårekanalerne sidder og modet til at forandre blusser op.” 
– Journalist Karen Lumholt 

Kolofon

Personalisme.dk     |     Copyright 2011     |     Siden er udviklet af Cura     |     Kontakt: cura@cura.dk