Læs temaets hovedartikelPersonalistisk ledelsesfilosofi

Om samme emne

Ledelse: Frygten for det blanke papir

09.04.2014  |  

Personalister hylder det frie engagement, mens benhård ... Læs mere.

Kronik: Der er brug for at genrejse folkeligheden

04.04.2014  |  

Mangler den ikke-akademiske fornuft i dansk politik? Ka... Læs mere.

Bedre implementering af skolereformen via deltagelse

19.03.2014  |  

Når skolelærerne og pædagoger ikke har følt sig som del... Læs mere.

Det er ikke nok med en bonusordning

06.02.2014  |  Af  Mathias Schwartz Kirkegaard

Før projektet drukner i styring, skal projektlederen stille sig selv spørgsmålet: Deltagelse eller fremmedgørelse? Mathias Schwartz Kirkegaard har skrevet en artikel om værdighed, engagement og relationer i ledelse.

Deltagelse eller fremmedgørelse? Det spørgsmål skal projeklederen stille om sin egen ledelse, før projektet drukner i styring. Det er ikke nok med en bonusordning.

Hvis medarbejderen føler sig styret, som var vedkommende en marionetdukke, så dræner det engagement og værdighed. Relationen mellem "marionetdukke" og "dukkefører" er heller ikke værd at skrive om, men det har jeg så alligevel gjort i artiklen, jeg linker til i bunden af denne blog.

Stedmoderlig behandling af ledelse

Hen over julen fulgte jeg et 6 uger langt forløb om projektstyring. Jeg blev certificeret i projektstyringsmodellen PRINCE2 - og tog derefter en eksamen på Erhvervsakademi Sjælland i faget "Projektstyring i praksis". I den forbindelse gjorde jeg mig en masse tanker om personalisme og ledelse - mest af alt om forskellen på styring og ledelse.

I forbindelse med sidstnævnte eksamen læste vi en grundbog om projektstyring. I bogen blev projekters forskellige faser gennemgået, med fokus på hvilke styringsredskaber man kan bruge undervejs. Først til sidst kom der et kapitel om "ledelse".

Ledelse blev behandlet stedmoderligt til fordel for styring. Det burde være omvendt: Først skal man starte med ledelse - og så skal man vælge styringsinstrumenter derefter.

Et lidt for langt talepapir til en eksamen

Dagen før min eksamen ville jeg skrive et kort essay om personalistisk projektledelse, "bare sådan så jeg ved, hvad jeg kan sige om det til min eksamen". Mit udgangspunkt var den fremragende sektion om ledelse, der kan findes på denne side. Tankegangen derfra satte jeg bare ind i en projektledelseskontekst. 

Jeg blev grebet af det. Det var blevet en længere artikel før natten var gået, og jeg havde slet ikke fået læst nok op på det rigtige pensum. Men jeg klarede min eksamen (der i øvrigt blev udskudt en uge, men det er en længere historie) og kan nu fokusere på min jobsøgning igen.

Mit essay fik liv

Der skete så det, at min virkeligt gode underviser tog rigtigt godt imod artiklen. Han ville endda lægge den på den USB-nøgle med materiale, der bliver udleveret til kommende kursister. Underviseren har mangeårig erfaring med at hjælpe firmaer med projektledelse ude i virkeligheden - der hvor teori omsættes til praksis. Og han kunne lide min artikel! 

"Wow", tænkte jeg, og sendte begejstret artiklen ud til andre, jeg kender, der arbejder med projektledelse og projektarbejde. Det fungerer jo sådan, at når mennesker får anerkendelse, så stiger engagementet - og udleves i relation med mennesker. Så jeg begyndte at snakke om projektledelse, hver gang jeg mødtes med mennesker. 

Og mit netværk gav mig feedback, små historier og dilemmaer. Jeg skrev dem ind i artiklen, rettede til og lavede den næste version.

I kan læse med

Nu tænker du måske: "Den artikel vil jeg også læse!"

Fat mod! Nu er min artikel blevet offentligt tilgængelig, så alle kan kigge mig over skulderen. Jeg vil stadig gerne have feedback, for teksten kan stadig blive bedre.

DEN KAN FINDES VIA DETTE LINK!

God læselyst!

 

Kolofon

Personalisme.dk     |     Copyright 2011     |     Siden er udviklet af Cura     |     Kontakt: cura@cura.dk